Maj/Juni 2021

Nu kommer värmen.

Äntligen, tänk då på att det kan bli jobbigt för hundarna att träna, så ta det på tidig morgon eller kväll.

Nu är jag igång med en hel del enskilda träningar och ValpVardag för valp och unghundar är igång. Promenerar också i Malmö nu med olika tema, Mindfulness 23/5 och Doga promenad 6/6 är på programmet.

spring Yellow är också igång en träningsgrupp i Dog Parkour, mycket entusiastiska ägare och hundar. Det sprutar positiv energi ur öronen när jag tränat med dem. Senast var vi runt Domkyrkan och samsades med läkarstuerande med konstiga hattar och annan utstyrsel plus en hel del annat folk.


Titta in på min Facebook sida.

Kommer lägga utlite "prova på" aktiviteter, utifall att man satsar på Hemester i år igen. Det blir Doga, Doga vandring i Skrylle, fysträning med hund, Dog Parkour och klickerträning.

Ha en fortsatt skön försommar och njut av naturen!

Ulrika Svensson Hagstrand


April

Det är verkligen Aprilväder, igår rensade jag rabatter i trädgården och drack kaffe ute. Idag är det blåst och snöblandat regn och 3 grader. Vi håller oss inne.

Jag har minskat på aktiviteter i min verksamhet i Hundresan. Då jag arbetar på skola/fritids 100% och dessutom studerar till Friskvårdsinstruktör för hund så tar det sin tid och jag behöver mera tid för återhämtning.

Men det finns änå möjlighet att räna med Hundresan då jag har praktikuppgifter att göra som ibland innehåller att arbeta med andra ekiage eller andras hundar. Balansboll del 1 fick min granne Dobby en omplacering och han matte vara med på.Jag fick också låna Iso en cockerpoo på 6 år. Oskar och Ninja fick träna styrketräning/fysträning med mig, vi mätte muskler och tränade både rygg, mage, sidor, nacke och ben. Mycket rolig, bra träning och resultat gav det. Hinderbanan på utegymmet var sju ekipage med på. Vi kröp, balanseerade, sträckte och hoppade. Det var superkul.

Nu är det Dog Parkour en "prova på" gång och en ""träningsgrupp som jag ska köra igång snart. Finns platser kvar på prova på! och reserv på träningen. Förutom att träna med andras hundar så ska jag och Ozzy träna och det är en del annat att skriva och läsa.

Jag kommer fortsätta Maj ut med promenader både i Lund och Malmö. I Malmö finns platser kvar och vi startar med en kreativ promenad , samlas kl:10.30 vid Rörsjöparken.

Doga Workshop om någon vill veta mer om Doga och fördjupa sin tillit och relation till sin hund så finns plats kvar den 24/4-25/4 kl 10-15

Jag kommer också att lägga in massage för hemmabruk i den helgens kurs.


Ni kan alltid kontakta mig för enskild träning av vardagsproblem, även enskilda dogapass om man vill det.


Sedan kan det hända att det i sommar blir ett och annat event med Hinderbana/Dog Parkour eller liknande.

Hjärtligt Välkomna!

Titta in på #hundresan och http://hundresan.heymo.se

Vi ses!

Ulrika


Januari


NYÅRSAFTON! 2020/2021

HÄNG MED PÅ "ROLIGA TIMMEN":

En timmas aktiviteter i olika stationer för hela hundens kropp och knopp.. 100kr.

Två pass.

Pass 1. 11-12 en plats kvar

pass 2. 12-13 tre platser kvar

Tar ni sedan en kortare promenad sen eftermiddag och så ett märgben till kvällen i ett ljudisolerat rum med musik, så har ni en nöjd hund.

Nyheter 2021

Aktiva promenader i Malmö. 3 januari kl13 samlas vid Malmö C.


Kul aktivering

med enkla medel, "Roliga timman". Lite då och då på storhelger och skollov. En timmas aktiveringstips i olika stationer med guidning av mig.


ValpVardags kurser start 24/1 och 21/2


Doga Workshops,


Massage och balansbollskurser kommer i höst.

Går nu en friskvårdsinstruktörsutbildning för hund genom Hundsteg.

Förebyggande hälsa för din hund. Kan behöva låna hund för praktik är du intresserad så smsa mig.


Vi provar i år igen med Äventyr i Dog Camp Västergötland i maj och Skåne i augusti.

Ser fram emot ett bättre 2021
Nyhetsbrev November

Nu i vecka 47 startar jag en fortsättningskurs för valpar/unghundar från 4 månader upp till 2 år.

Det är en kurs där vi känner oss för i olika miljöer, där hundarna får lära sig att det är fint att skvallra. Vi tränar det svåraste av allt en hund kan lära, Gå fint i koppel. Hundmöten brukar vara en lite jobbig grej, antingen blir hunden överlycklig och bara hoppar och vill hälsa på både människor och hundar eller tvärtom arg. En del ska kissa och markera överallt och andra har bara nosen i marken.

Jag tror att alla har problem detta mer eller mindre och någon gång under hundens levnadstid.


Julen närmar sig med stormsteg och varför inte ge hundägare en kurs i "Prova på Doga" eller ett klippkort på "Aktiva promenader" med hund och aktiveringsinstruktör. Toppen, julklapp, tycker jag. Det finns andra alternativ så tycker ni detta vore en kul julklapp så kontakta mig så ser vi vad vi kan hitta på.


Det är tre Aktiva promenader kvar i år.

15, 22 och 29 november. Det blir Mindfulness, Upplevelse och Dog Parkour. Läs mer om Promenaderna här på hemsidan och Fb.


Våren är redan i planeringsstadiet och jag kommer att studera mera hund. Det är så kul. Denna gång blir det inom Friskvård och hund på distans. Så en dag i veckan kommer jag att ha studieledigt från mitt arbete på Tunaskolan.

Mitt mål med Hundresan är att kunna arbeta åtminstone på halvtid med detta hösten 2022.

Det blir en Dogahelg 24-25/4, Lördag 10-15 och söndag 10-15 då vi grottar in oss i Dogans värld, max 4 deltagare.


Dog Camp är i år ett äventyrsläger för hundägare, där vandring, paddling och övernattning i vindskydd/tält kommer att ingå. Skogsparkour, Doga, mycket Hundprat och annat kul. Datum för detta är 13-14 maj och då sker det

äventyret i Dalstorp, Västergötland.

Även ett Dog Camp i Lund i Skrylle kommer vi i Tasslyckan och Hundresan arrangera om det går. För ingen har väl undgått att man vet inte helt säkert hur pandemisituationen ser ut. Vi får bara hålla tummarna.

Naturligtvis kommer det att finnas valpkurser och andra kurser, men den karamellen får ni suga på. Hundresan kommer att ha delar av verksamheten i Malmö 2021. Säkrast är att gå in på Hundresans Facebook sida och titta på evenemang som kommer.

Passa på att läsa lite hundlitteratur.

Rekommenderar Per Jensens böcker "Den missförstådda hunden" och "Hunden som skäms. Eva Bodfäldt "Kontaktkontraktet"

Ska ni skaffa hund till sommaren så ska ni gå en introduktion i Hundägarskap, där får ni fakta, tips och hjälp att leta upp rätt ras och vad ett Hundägarskap faktiskt innebär. Titta in på Facebooksidan så ser ni när det blir.

Ha nu en skön och mysig helg!

/Ulrika
***********************************************************¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤*******************************************

Nyhetsbrev September/Oktober

Tiden springer iväg och det är snart Oktober.

Det börjar kännas och synas att hösten är här. Vi i skolans värld vet att v. 44 då är det Lov! Den enda långa ledigheten på hösten innan jul.

I år kommer Hundressan att satsa på "prova på! " aktiviteter den veckan. Avslutningsvis blir det en "Workshop" i Doga i två delar.

Del 1. Lördag 31/10 och Söndagen 1/11 del 2.

Del 1. kan man gå separat, vill man fördjupa sig och få ut mer av Doga så anmäler man sig till båda dagarna.

Workshopen tar max 4 hundar, så det blir först till kvarn.

Jag har två platser kvar i nuläget och så någon reservplats.

Vi kommer att hålla till i en av trädgårdarna på Stångby Plantskola i ett härligt lusthus.


De Aktiva Promenaderna har lite nytt att erbjuda. Det första är att man anmäler sig på sms, talar om vem man är, vilken hund man har, hur gammal den är och om det är något jag behöver ta extra hänsyn till.

När man fått OK! från mig swishar man 150 kr och vips är man med.

Vad får man för det? - Jo, man får tillgång till Hundinstruktör med helhetstänk, tips om lite allt möjligt och vägledning i övningarna.

Varje promenad har ett tema, nytt är mindfulness och Doga Promenad. Dog Parkour och Kreativ/Aktiv Promenad är kvar som tidigare.


Valpkursen, "ValpVardag" har även den 2 platser kvar! Vi håller till på, Höje Hund & Parks hunddagis. Där har vi tillgång till två inhägnade hagar och inomhus flera mindre rum där man kan jobba enskilt utan störning. Allt hundvänligt.

Så gå in och titta emellanåt, på hemsidan och på Facebook, evenemang.

Välkomna!Nyhetsbrev Augusti, 2020

Värmen kom med buller och bång!

Dog Camp, Skåne blev mycket ledsamt inställt. Det fanns underlag för att köra ett läger och det var många intresserade som kontaktade oss med frågor och många hörde av sig och ville delta, tyvärr hade anmälningstiden gått ut då vi måste ha en viss framförhållning för det praktiska förarbetet så denna gång blev det inget. Det är iallafall roligt och vi hoppas på att ni istället anmäler er till Dog Camp Dalstorp i Västergötland i Maj 2021.

Med facit i hand hade det blivit ett svettigt läger där vi inte kunnat aktivera hundarna i värmen. Vi Hundresan och Tasslyckans hundcenter har diskuterat att kanske ha en endagarskurs i aktiviering i höst i Skrylle. Vi får se vad vi hinner och orkar,. Vi båda har andra jobbpå heltid och dessutom bor vi fyra timmar ifrån varandra.

Jag Ulrika och Hundresan kommer iallafall att ha lite verksamhet i höst.

Promenaderna kommer att fortsätta, det blir olika tema, i stort sett varje söndag kl 10.15-11.15 går vi.

Vi utgår från 4H gården , Östra torn i Lund som tidigare.

Kostnaden är samma 150 kr/ promenad. Klippkort för 650kr för 5 gånger och då har ni en billig kurs där ni får prova lite allt möjligt.

Innehållet på promenaderna är att gå tillsammans med andra hundar, du har tillgång till Hundinstruktör och Dogalärare under hela promenaden och kan ställa frågor och prata hund. Du får under hösten prova doga, meditation, mindfulness, kreativ promenad och dog parkour.


13 september är det en informationspromenad där ni får prova lite allt möjligt och bli inspirerade att följa med.

Den promenaden är gratis!

I sommar har många skaffat valp och min ValpVardags kurs är fullsatt. Jag har fem deltagare och det är max vad jag tar in på en vanlig kurs. Så vill man lära sig om valpen och dess behov, träna på följsamhet, kontakt, lek och mycket mera så kan man ändå höra av sig.

Finns intresse och jag får minst 3 anmälda så startar jag en ny ValpVardag i oktober. Där är redan en deltagare anmäld. Har inte bestämt datum än men det kommer.


Det blir också mer doga i höst, det passar bra som aktivitet om man vill få en djupare relation med sin hund och sig själv.

Hösten är iallafall för mig en period av mer lugn än vår och sommar som är fyllda av aktivitet. Med det vill jag inte säga att doga är en mindre jobbig aktivitet för hunden. I dogan är vi på samma nivå, vi samspelar på hundens villkor då vi inte ska prestera eller tvinga hunden in i övningar den inte är redo för. Doga bygger på frivillighet och det som blir det blir. I doga , yogar vi också själva, andningsövningar och meditation ingår liksom att prata hund och fika, ja det ingår fika, både till dig och hunden. Jag vill att mina doga deltagare ska känna att oj, vad detta var skönt och avslappnande och att ni ska kunna njuta av stunden tillsammans utan att känna att ni måste prestera något. Alla kan doga! Det är väl värt att prova på. Hunden speglar oss och vårt samhälle så att hunden också behöver doga det är jag övertygad om.

Enskilda guidningar 3-4 gånger kan man höra sig för om.

En workshop i Doga blir det lördag och söndag, Allhelgona helgen, på Höje Hund & Park hunddagis St Lars Väg i Lund 55 i Lund.

Vi håller alltid avstånd och om någon känner av sjukdomssymtom så stannar den hemma. Jag ställer in om jag har symtom och ni får de gånger som ni förlorat tillgodo.


Ha det nu så skönt i värmen, njut i skuggan och för tänk på att avstånden gäller överallt och att nu finns det handsprit att köpa.

/Ulrika

************************************************************************************


Nyhetsbrev Juni 2020

Nu är det semester från skolans värld och jag går in i en examineringsfas med massor av Doga. Är ni intresserade så kan ni anmäla er till en reservplats till olika Doga kurser.

Valpkursen startar nästa vecka den 30/6 upplägget blir teori första träffen på 1,5 timma. Jag bjuder på fika. Vi går igenom kursupplägget, klickerträning, doga och vad positiv förstärkning är och mycket mer. Tisdagarna 18-19.15.


Promenaderna startar upp igen 20 september med nya tema och gamla så planera in dem. Det är billigt och trevligt!

Det blir nya aktiviteter under promenaderna.

I sommar kommer det eventuellt att bli någon kul grej på ängen nära 4H-gården Östra Torn i Lund.

Roliga aktiviteter kravlösa tillsammans med din hund. så skoj, så skoj. 50 kronor.

Nyhetsbrev 11 Maj

Nu är det aprilväder i maj och allt är lite upp och ner.

Om sex veckor är det sommarlov och om sju är det midsommar, tiden rusar förbi.

Jag är på sluttampen av min utbildning till Dogalärare och har praktik i Doga med olika hundekipage. I sommar, perioden 22/5 - 15/9 gör jag Doga praktik med er som vill hänga med på det.

Det finns ett ledigt prova på pass kvar om någon vill se vad Doga har att erbjuda.

I nästa Nyhetsbrev kommer jag att beskriva vad Doga är mer ingående.

Just nu har jag två ekipage på Doga, i Sova pass, med lugnare och mer rofyllda positioner, rörelser och beröringsövningar.

Mycket lugnande och väldigt roligt. Vi skrattar högt varje gång när hundarna inte riktigt är med på vad vi gör, eller vi slår knut på oss själva. Dogan ger dig ett fantastiskt tillfälle att komma din hund närmare och få en djupare relation.

Avslutningen av "Stärk din hund" hade vi i lördags. I Havamals hundrastgård på Linero.

Vi lekte kurragömma, följa john, pratade om vad vi sänder ut för signaler, omedvetet. Hur vi kan reflektera över vår egen inverkan på hunden. Vi stressar upp och iväg eller om vi reser oss lugnt, gör det någon skillnad. Prova att resa er snabbt och säga hurtigt -Nu ska vi gå ut på promenad, kom nu!

Eller om du reser dig lugnt och går till dörren utan att säga något. Vi pratade om olika hundraser och vad man har för ansvar som hundägare och att valet av hund är av stor betydelse för hur det kommer gå. Man ska hitta en hund som passar ens eget liv, familj och intresse. Tänka igenom flera gånger om.

Behöver man miljöträna, ja om man ska ha hunden med sig på olika ställen är det lika bra att vänja hunden direkt när den är liten.Invigningen av Doga hörnan, kommer att återkomma längre fram när vi återgår till det mer normala.

Vill ni gå kurs så tveka inte.

Jag har max 4 deltagare på varje kurs och vi är ute. Alla på kurs kommer friska.

Vill man ha privat träning i dessa tider, så går det bra.

Bokar du in minst 5 lektioner får du den 5:e gratis.

Söndag 18/5 Doga/meditationspromenad kl: 14-15.

Det tre Söndagspromenader kvar om man vill gå en aktiv promenad med instruktör.

31/5, 7/6 och 14/6, kl: 10-11

Det blir Dog parkour, Aktiveringspromenad och en Doga/meditationspromend.

Sommaren kommer ägnas åt praktik med doga och en valpkurs.

Njut av solen och naturen tillsammans.

Var rädda om varandra!

Nyhetsbrev 5 April/Maj

Coronaläget drabbar oss alla på något sätt och vi får kämpa på så gott vi kan.

Hundarna ska ut och aktiveras. Mycket aktiviering kan man göra inne eller i trädgården om man har en.

Stärk din hund! är utomhus. Engånsbiljetter.

Nästa löndag 18/4 träffas vi vid Mejeriet i Lund och miljötränar i Stadsparken och vid Skateboardparken.

Det kommer inte bli någon tågresa eller fika i stan. Det blir havet, 25/4 och picknick, 9/5 vid en ny Hundrastgård eller någon annanstans beroende på hur Covid 19 utvecklar sig..


På mina kurser är vi max 4-5 deltagare och ni ska ha hålla avstånd mellan hundarna även när det inte är corona tider.

Nu gäller att tänka på att man själv inte ska ha sjukdomsymtom när man går kurs!

Så är ni friska och vill gå på kurs utomhus på olika ställen i Lund så Välkomna!

Anmälan sker innan varje tillfälle på sms och kostar 350 kr/ gång.


De Aktiva promenaderna fortsätter också som vanligt. Samling 4H gården Östra Torn, Lund. Kl: 10-11

Söndagen den 19/4 är det en Nyhet! Meditation & Doga promenad.

Välkomna! att prova det.

150 krINVIGNING!

1-2 Maj kl-10-12 båda dagarna, finns det tillfälle att komma och titta på min nya Yoga/Doga Veranda.

Denna invigning blir lite speciell då ni alla inte kan komma samtidigt så det blir tidsbokad Invigning.

Meddela mig när du vill komma, Bubbel och snacks blir det och Invigningen kommer att spelas in och livesädas på instagram.

Ni, du och din hund kommer att få prova några Doga övningar och få information om Doga och min verksamhet.

Hjärtligt välkomna!


Valpkurs på gång kolla Facebook och Hundresans evenemang.

Även ett Aktiveringsevent längre fram i sommar är tänkt. Hur och var beror på läget med Corona.

Det kommer att bli Prova på event med Agility, Rallylydnad, Dog parkour och mycket mera.

--------------------------------------------------------------------------

Nyhetsbrev 4 mars 2020

Nu är jag utbildad aktiveringsinstruktör också.


Min Dogalärarutbildning fortsätter och vi har nu fått börja praktisera dogapass för hund och hundägare. doga är inte barra ett sätt att träna utan mer en livsfilosofi där man jobbar på sin egen utveckling och sin relation till hunden genom doga,samvaro, meditation, förståelse för sin hund och sig själv.


För er som är intresserade av doga och meditation med sin hund kan följa med på mina aktiva promenader framöver.

När det blir varmare ute.

Titta på Facebook evenemang hundresan för att se vilken slags promenad det blir. Finns också på #hundresan, instagram.

Just nu är det aktiviteter, mental träning och dog parkour på promenaderna som finns tillgängliga i Lund på Östra Torn

varje söndag kl 10-11. (Samling 4H gården).


Nu i mars kommer också hundresan och tasslyckans hundcentrum att planera dog camp 2020 22-23/5 Dalstorp, västergötland

och 8-9/8 Skåne, Lund.

Vår inställning är att ha kul med sin hund och på dog camp får ni prova allt möjligt med era hundar, plus en trevlig kväll med hundar och hundmänniskor.

Föreläsning om berikning av Therese arvestrand. I Lund blir det också föreläsning men den r inte riktigt klar ännu.


Håll utkik, vi lägger ut kursprogrammet för dog camp 2020 på våra sociala medier.


Kursen stärk din hund (Miljöträning) startar 4/4, 18/4, 25/4 och 9/5.

max 5 platser! så säkra din plats nu!!


Koppelgång, skvallerträning, störningar, mod och självförtroende med mera.

tågresa och fika (kan bli något annat pga coronaviruset,) skateboardpark/stadsparken och hardebergaspåret kommer vi att vistas på.

Mycket bra träning!

Anmäl senast 29/3 på sms 0766473153

Vi ses! på Hundresan

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''Nyhetsbrev 3 Hundresan Februari


Redan Februari! 2020!


Söndagen den 2/2 är all verksamhet på ”Höje Hund och Park”, jag hyr in mig på hunddagiset och har där tillgång till fyra små rum där man kan jobba med sin hund lite mer avskilt.

Fina hagar ute att leka, pausa och träna i. Fina omgivningar.

Här kommer jag att hålla kurser under vinterhalvåret och fram i höst när det blir mörkare och kallare ute.

Anmäler dig till kurser gör du på Sms: 0766473153


ValpVardag!

Alla med valp kan anmäla sig till Söndag, (I morgon)

2/2 kl 12.30-13.30 Fokus på Inkallning! 400 kr

Och/eller

16/2 Fokus på Koppelgång! 400kr

Båda för 700 kr


Klickerklok hund söndagar 14-15, Hunddagiset, 1500kr, Maxantal 4 hundar.

Två platser kvar!

börjar också i morgon 2/2, för Nybörjare och man bör gå hela kursen för att få behållning.

Vi klickar in hunden, klickar det hunden bjuder på, lära in beteende, targets och shaping en massa härliga ord och en kurs med många roliga inslag.

Klickerkloka hundar blir träningsvilliga och tar egna initiativ, vågar prova att lösa problem och det som det lärt sig sitter där bättre och det är lättare att göra det inlärda i andra miljöer. Det finns många fler fördelar med klicker.


Stärk din hund Lördagar ,start 4/4, 1700 kr

Max antal är 5 hundar/tillfälle.

Du kan välja hela kursen eller engångsbiljett.

Tillfälle 1 och 2, 400kr/tillfälle

Tillfälle 3 och 4, 500kr/tillfälle

Platser vi besöker!

1. Hardebergaspåret, 2. Stadsparken med skateboardpark, 3.Fika på stan 4. Tågresa Lund-Malmö-Lund.


Augusti 8-9, Dog Camp/Skåne

Här kommer Helene min kollega från Tasslyckans hundcenter medverka med sina färdigheter. Här får du nosa på många olika aktiviteter. Agility, Dog Parkour, Rallylydnad, Doga, meditation och mysig kväll med lägereld och hundprat. Föreläsning. Mat, fika och övernattning.

Plats ännu inte bestämd men i närheten av Lund.Gratis! Promenader i Februari

Kl:10-11

2/2 Samling 9.55. St. Lars Vägen 55 hunddagis

9/9 Ingen promenad

16/2 Samling: Östratornvägen 4H p-plats, Aktiv Promenad (ideon)

23/2 Samling: Östratornvägen 4H p-plats, Dog Parkour (omkring Tunaskolan)

*********************Det som händer i Hundresan nu är att jag fortbildar mig och kommer att vara på kurs med min hund Ozzy 7-9 Februari, sista kurshelgen till Aktiveringsinstruktör.

Fortsätter också med Dogalärar utbildningen som är mycket spännande. Ozzy är ingen Doga hund, inte än i alla fall, mer en Aktiveringshund och egentligen så borde han satsa mer på Doga för att få balans.

Årets ord på jobbet, privat och I Hundresan är BALANS.

Fundera på ordet och vad det innebär. Har du Balans i relationen till din hund, har din hund balans. Fysiskt och även mentalt. Jag kommer fortsätta utbilda mig i höst, ” Zen Dog” fortbildning för ett Holistiskt tänk med Hund/ Människa. Friskvård, förebyggande.


Hundresan formas till att bli en miljötänkande verksamhet. I allt från material, återbruk, fika på kurser. Framförallt i helhets syn för människor och hund i relation till varandra.
Doga för er blir till hösten

jag tjuvstartar redan nu i vår med yoga/doga Promenader, meditationspromenader, träningspromenader, Dog Parkour och nya infallsvinklar på Promenaderna.


Kolla Facebook vad det är för promenad på Söndagar. Ta med en vän och prova på!


Vi se! på kurs! Ulrika Svensson Hagstrand/ Hundresan
NYHETSbrev 1 januari 2020

Gott Nytt år!

2020

Ett år där Hundresan satsar på nya spännande evenemang, kurser, promenader och workshops med både aktivitet och passivitet för hund och hundägare.

Tänk att vi måste träna på att vara stilla i sinnet och hundarna behöver det också, framförallt behöver de lära sig självkontroll.

Att ge kommando på ligg är en uppgift hunden får, det är inte passivitet.

*****

Erbjudande

Söndag 12 januari kl 10 blir det en Aktiv Promenad med fika, tips på kurser i vår.

Anmäl på sms 0766473153 om ni vill vara med. Gratis! 12/1.

2/1 Dogparkour Promenad kl. 10-11 där alla som vill kan hänga med.

Vi går även 3,4 och 5 januari som en kickstart på decenniet.

Promenaderna kostar 150 kr/ekipage.

Varje söndag från och med den 12 januari och hela våren promenerar vi med olika innehåll på aktivitet. (trick, mindfulness, parkour, meditation...) Koppelgång och hundmöte. Lättast ser ni vad som är på gång på

#hundresan eller Hundresans facebooksidan.

Undantag är påskhelgen och

Kristihimmelsfärdshelgen då det är hundläger i dalstorp. Mer info kommer i mars.

Dogalärarutbildning

Just nu är det fokus på doga, yoga och meditation för mig och Ozzy och eftersom jag också är stressterapeut för människor så är det naturligt att hundar också ska få hjälp med sin stress.

Givetvis ska hundarna få aktiveras och de behöver aktivieras på rätt sätt för att må bra.


Lite av det som händer med Hundresan i vår!

Skogsparkour och Stadsparkour

Trick genom klick

Klickerträning från grunden - shaping, target (kurs)

Valpkul, vardag med valp (kurs)

Mindfulness promenader och meditationspromenader

**************

***


HUNDRESAN

Nyhetsbrev

December 2019

God Jul! & Gott Nytt år!


Hundresan erbjuder

Aktiva Promenader/Dogparkour promenader

Söndagarna 15, 22, 29 december. Promenadavgiften skänks till Stadsmissionen.

De första dagarna i januari 2, 3, 4, och 5.

Att följa med kostar 150 kr, vi träffas vid 4H-gårdens parkering,

Östra Torn i Lund, kl. 10.00-11.00

Aktiv Promenad, innebär att vi går en promenad och under vägens gång, hittar vi på aktiviteter med det vi hittar, t.ex. nosework vid något träd, slalom mellan stolpar, koppelgång och eventuellt hundmöte.

Dog Parkour promenaderna innebär att vi går till ett ställe där vi stannar och gör parkour, hoppa upp och ner på saker, går balans, hittar vår bakdel och testar vårt och hundarnas mod.

Säkerhet och teknik. På tal om säkerhet , titta på listan härner på faror i jul. Saker som kan vara bra att veta och tänka på. Jul och nyår kan vara en jobbig tid för hundar.


Vårterminen 2020

Startar Valp/unghundskurser, Stärk din hund/ miljöträning, klick och trick, shaping m.m

I februari är jag färdig Aktiveringsinstruktör för hundägare.

I maj är jag färdig Doga lärare. Yoga, meditation med hund.


Hundläger/Dog Camp

Tillsammans med min kollega Helene Åkerlund, Tasslyckan i Dalstorp anordnar vi ett hundhelgläger med alla möjliga hundaktiviteter. Ni kan tillbringa fredag-lördag i kristihimmelsfärdshelgen med skogsparkour, Doga och meditation med hund, Rallylydnad, klick och trick, shaping, föreläsning och hundprat vid lägerelden.

Mat, logi och hundaktiviteter från morgon till kväll. Denna gång i Västergötland, nästa gång på Lundaslätten.

Mer info kommer, titta på Facebook och hemsidan. Max 12 deltagare

Hjärtligt välkomna !

Ulrika och Ozzy, Hundresan, #hundresan, facebook och hundresan.heymo.se

****************

Faror i jul/nyår!

För små och stora hundar

Nästan olyckor! Tänk efter före vad du kan förbereda och se till att eliminera olyckor.


Barn och hundar, överförfriskade människor, andra hundar. Håll koll på din hund, du ansvarar.


Tända levande Ljus: på låga bord eller andra ställen där hunden viftar med svansen i samma höjd eller sätter upp tassarna. Var extra uppmärksam på det.


Lök: i mat, köttbullar, korv med mera. Hundar klarar inte att bryta ner ett ämne som finns i lök, det lagras i hundens kropp och byggs på för varje gång hunden får något mer med lök i. Lök innehåller allicin som är giftigt för hunden och kan orsaka blodbrist. Hur mycket hunden tål är osäkert så ge den ingen lök alls. Varken rå eller tillagad.


Choklad, kakao: En hund på 10 kilo kan äta 12-40 gram mörk shoklad utan allvarliga symtom. Ljus choklad 100 gram.

Vit choklad okej. Det är kakaon som är giftig för hunden.


Nötter: Macadaminötter är speciellt giftigt för hund, salta nötter


Salt: saltförgiftning, så allt som är extra saltat är inte heller bra för hunden. Saltning av gator ute.


Glykol: är farligt att slicka i sig. Hundar tycker det är gott. Kylarvätska, spolarvätska. Bildar kristaller i njurarna.


Russin/Vindruvor: Vindruvor, russin kan orsaka njursvikt minsta kända förgiftning 4 vindruvor på 8,2 kilo kroppsvikt och

2,4 gram russin/kg hund.


Växter: Julblommor, julgrupper


Julgranssaker, julklappar Julklappssnöre och andra små julklapparJulkulor gammeldags av ”metall” som blir skärvor av.

Nyårsraketer, smällare. Om hunden är väldigt rädd, stressad och du behöver ge den lugnande tänk på att ge den det i tid nu innan jul prata med din veterinär.

God Jul! Och Gott Nytt år!

Önskar Ulrika och Ozzy

Kontakt


Biljett/Anmälan: till kurser görs via formuläret här ovanför eller

via sms 0766473153

Betalning: Företagsswish: 123 497 0679 eller bankgiro: 5358-3613

Mailadress: hagstrandulrika@gmail.com


Samlingsplats: Promenaderna utgår från, Östra Torns 4H gård, Lund,

Kurser: Höje Hund och Park,St Lars Vägen 55, Lund och

Vallkärravägen 424, Stångby Plantskola.


Hundresan finns på Instagram #Hundresan och på

Facebook Hundresan, Evenemang där hittar ni också allt som händer i min verksamhet.

http//:hundresan.heymo.se

Hemsidan är skapad med